Content Marketing

Content strategie

Met een content strategie stel je vast wat je doel is voor je contentmarketing en hoe je dit doel gaat behalen. Je zorgt voor een effectieve online uiting die resulteert in goede resultaten voor bedrijf. Kortom, met een goede content strategie staan al je online uitingen als een huis.

Als bedrijf wil je het liefst zo snel mogelijk een grote groep mensen bereiken. Je zou hierbij kunnen denken aan een post die viral gaat. Echter is het nadeel van virals dat ze net zo snel vergeten worden. Het levert misschien een piek in websitebezoekers op, maar geen betrokken klanten.

Om die betrokken klanten te krijgen heb je een content strategie nodig. We denken verder dan die ene viral post en vragen ons af hoe we zorgen dat die websitebezoeken constant hoog blijven. Zo bouw je een langdurige relatie op met je klanten.

Er zijn veel manieren om een contentstrategie op te zetten, maar bij Spect Agency gebruiken we doorgaans één manier omdat we merken dat deze verreweg het beste werkt.

Deze contentstrategie bestaat uit drie stappen. Met de eerste stap zorg je voor een stormvloed aan nieuwe bezoekers voor een toename in je naamsbekendheid door bijvoorbeeld een samenwerking met een influencer te doen of een grote Facebookcampagne. Met de tweede stap zorgen we voor binding met je nieuwe bezoekers. Dit doen we met berichten die interactie uitlokken, zoals een blog of prikkelende social posts. Met de derde stap zorgen we voor kwalitatieve informatie waar je doelgroep echt iets aan heeft. Je kan hierbij denken aan artikelen of video’s die antwoord geven op veel gestelde vragen, tutorials of reviews. Met deze drie stappen zorg je ervoor dat je gezien wordt, dat mensen zich binden en dat ze als klanten bij je blijven.

Ben je benieuwd hoe we onze strategie op jouw bedrijf kunnen toepassen? Neem dan contact met ons op!

Keertje overleggen?

Benieuwd wat onze strategie voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

We hebben je bericht ontvangen, we zullen zo snel mogelijk contact opnemen!
Let op, je hebt iets verkeerd ingevuld!