Content Marketing

E-mail marketing

E-mail is misschien een ouderwetse manier van marketing, maar ouderwets is in dit geval helemaal niet minder. E-mails zijn vandaag de dag nog steeds de meest persoonlijke manier van digitale communicatie. Als je het effectief inzet levert dit ontzettend veel conversie op.

Met e-mailmarketing bepaal je hoe je je huidige klanten geïnteresseerd houdt of tot actie aan zet door middel van e-mail. Dit doe je met persoonsgebonden, relevante content of speciale acties. Door een mail goed op je doelgroep te richten en te testen waar ze het beste op reageren, krijg je meer clicks en verkeer naar je site.

Een goede e-mailstrategie begint altijd met een analyse. In deze analyse kijken we wat jouw bedrijf kan bereiken met e-mailmarketing en hoe we dat gaan doen. Daarmee maken we ook meteen de doelstellingen, om zo te meten hoe succesvol een campagne is. Ook kijken we welke manieren van contentmarketing een aanvulling kunnen bieden en hoe we deze in combinatie met e-mailmarketing gaan inzetten.

Met de inzichten van deze analyse maken we een strategie. We kijken hoe we de kwaliteit en de omvang van je e-maildatabase verbeteren en we kijken welke content je te bieden hebt. Daarna gaan we testen, heel veel testen. Door te segmenteren en te monitoren houden we bij welk segment van je doelgroep het beste op welke content reageert. Iemand die net geabonneerd heeft hoeft meestal niet meteen aanbiedingen te krijgen, maar iemand die al een langere tijd e-mails opent misschien wel. Op deze manier zorgen we dat je doelgroep altijd relevante content krijgt.

Deze contentstrategie bestaat uit drie stappen. Met de eerste stap zorg je voor een stormvloed aan nieuwe bezoekers voor een toename in je naamsbekendheid door bijvoorbeeld een samenwerking met een influencer te doen of een grote Facebookcampagne. Met de tweede stap zorgen we voor binding met je nieuwe bezoekers. Dit doen we met berichten die interactie uitlokken, zoals een blog of prikkelende social posts. Met de derde stap zorgen we voor kwalitatieve informatie waar je doelgroep echt iets aan heeft. Je kan hierbij denken aan artikelen of video’s die antwoord geven op veel gestelde vragen, tutorials of reviews. Met deze drie stappen zorg je ervoor dat je gezien wordt, dat mensen zich binden en dat ze als klanten bij je blijven.

Ben je benieuwd waar jouw kansen liggen binnen e-mailmarketing? Neem dan nu contact met ons op!

Keertje overleggen?

Ben je benieuwd waar jouw kansen liggen binnen e-mailmarketing? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

We hebben je bericht ontvangen, we zullen zo snel mogelijk contact opnemen!
Let op, je hebt iets verkeerd ingevuld!